topopgør på Vesterbro

Mandagens sene kamp, mod Ajax i Bavnehøjhallen, var noget af et topopgør. Hvis Team København kunne hive en sejr med hjem til Østerbro, ville den samlede 2. plads i rækken være et skridt nærmere.

Claus A. havde meldt afbud til kampen, og Søren var heller ikke mødt op i Bavnehøjhallen. Jan Rud har efter en del overvejelser valgt at lægge skoene på hylden og stoppe definitivt med håndbold. Så dagens 10 udvalgte var: Claus Ø, Børge, Kim, Erik L., Kenneth, Jesper L., Erik J., Jan René, Robert og Michael W.

Begge hold startede lidt hurtigt ud med usammenhængende angreb, men ellers fulgte de 2 københavnerhold ad indtil stillingen

2-2. Men herefter gik det op i hat og briller for Team København. Om det var strabadserne oven på julefrokosten sidste lørdag vides ikke. Men spillet fungerede på ingen måde, og en masse målchancer/kontraangreb gik op i ingenting hvilket resulterede i, at Erik L. havde svære bolde at arbejde med fra fløjen. I takt med at Team København var mere end frustrerede over deres spil, samtidig med brokkeriet (både på og uden for banen) var HELT oppe i det røde felt, kom Ajax hurtigt foran på lidt unødvendige chancer. Og hvis Team København havde udnyttet bare halvdelen af deres mislykkede målchancer ville afslutningen på 1. halvleg have været helt anderledes end realiteterne. Det skal nævnes, at det var en nybegynder der sad ved dommerbordet. 2 gange præsterede han at stoppe uret alt for sent, så 19-20 sek. af kampen (i første halvleg) blev glemt. Det var "amateurhour" fra hans side, hvilket folk også brugte energi på at brokke sig over. Så efter en kaotisk 1. halvleg stod det 9-3 til Ajax.

Fra starten af 2. halveg valgte team København at neutralisere en af modstandernes bedste spillere i form af Jan Færge. Og det viste sig at være en rigtig god idé, for det næste stykke tid formåede Ajax slet ikke at score på en storspillende Claus Ø. i målet. Det var især hans fortjeneste i målet og Michael W. i marken, der holdt Team København inde i kampen. Med 4-5 min. igen havde østerbroholdet kæmpet sig op og var nu kun bagud 10-8. Og da Ajax samtidig var gået helt i stå og netop havde fået en 2. min udvisning så det rigtig godt ud for Team København. Men desværre var bænken ikke helt på mærkerne, da der netop var dømt indkast til Team København. Og da Jan René ville aflevere bolden til Michael W., stod han for langt inde på banen hvilket udløste en ærgerlig  2. min. udvisning. Herefter gik "gassen af ballonen" for Team København, der havde brugt tid og kræfter på at kæmpe sig op, da Ajax nu (desværre) scorede lette og ærgerlige mål og vandt de sidste par minutter med 5-1.

Da dommeren fløjtede kampen af, stod der 15-9 i Ajax favør, og dermed havde Team København indkasseret sæsonens 3. nederlag.

Men som der blev snakket om i omklædningen, var det Østerbroholdets egen skyld, at kampen fik det udfald som den gjorde. Det er jo så nemt at være bagklog efter en håndboldkamp. MEN hvis Team København havde udnyttet de alt for mange mislykkede kontraangreb og målchancer ville kampen og resultatet havde været af en helt anden størrelse. Dog skal det nævnes at Ajax keeperen Stef, som altid, stod en god kamp.

Dagens nederlag betyder, at Ajax nu har 15 point mens veteranerne har 16 af slagsen. Veterbroholdet har derimod spillet en kamp færre, men møder FIF i næste runde. Så 2. pladsen i mesterrækken er langt fra afgjort, og IF44/Stefan er stadig med i kampen om den eftertragtede 2. plads, da de ligeledes har 15 point, dog for 12 kampe.

Næste gang Team København skal i kamp er søndag d. 6/3 kl. 14:40 i Ryparkhallen mod rækkens absolutte bundprop IF Stadion. Og alt andet end en sejr mod IF Stadion vil være en kæmpe skuffelse. Sidste kamp gælder FIF i Frederiksberghallen. Så der er stadig en hel del at spille for, med henblik på evt. at skulle slutte på en samlet 2. plads i mesterrækken.

Kampen i tal

Ajax København - Old Boys Veteran: 15-9 (9-3)

Målscorere: Michael Westergren 5, Kenneth Christiansen 1 (på straffe), Kim Dyring 1, Jesper Levy 1, Erik Jensen 1